Tue Oct 04 , 2022

Wedstrijdverslag: RSC SDM Koersel-Ham B – ZVC Borussia Beringen

B-Team  11/10/2021

Het is weer maandag, een nieuwe week, en de RSC B-ploeg wil het goede voorbeeld geven.
RSC speelt vandaag tegen thuis tegen ZVC Borussia Beringen.

Na een 5 tal minuten valt de RSC doelman Maarten geblesseerd uit. Het ziet er niet goed uit en alles doet een spierscheur vermoeden. Het is Sevindik die hem komt vervangen. Allemaal met bange ogen, maar onze manager spreekt hem toe de nul te houden. “Geen probleem” waren zijn woorden.
Dan neemt Achraf zijn moment en knalt de 1-0 tegen de netten, ban gebroken… Daarna is het “king” kevin die er 2-0 van maakt. Beringen prikt een paar keer tegen goed tegen, maar de RSC intrim doelman komt telkens gepast tussen. Nadat hij ook nog een bal uit de winkelhaak haalt, is iedereen gerustgesteld.
Nirmin wil ook nog iets te zeggen hebben en brengt RSC voor de rust nog op een 3-0 voorsprong.

Na de rust is het opnieuw Achraf die RSC op 4-0 brengt. De pech kan niet op bij Beringen en Claes legt ongelukkig de 5-0 in eigen doel. Toch blijft Beringen voetballen, maar ze konden moeilijk een gaatje vinden. De RSC doelman Sevindik vind zijn moment nog eens en ja hij zorgt inderdaad in het knal orange truitje voor de 6-0.
Wedstrijd gespeeld zou je denken, maar niets is minder waar. Achraf was geprikkeld na twee wedstrijden schorsing en hij legt nog de 7-0 en 8-0 binnen.

Voor Beringen was de uitslag overdreven, voor RSC is dit volwassen gespeeld 50 min lang. 16 op 18 en meen op kop.

Nu vrijdag is het aan onze U21 en de eerste ploeg. Kunnen zij RSC SDM Koersel-Ham op het rechte spoor krijgen?
Vrijdag 15 oktober allen op post in Sporthal Kristoffelheem te Ham.