Na het onterechte verlies van de laatste wedstrijden tegen Meeuwen en Beverlo, kregen onze jongens eindelijk loon naar werken. Zonder de geschorsten kapitein Mimon-Buyemaa en Verschueren, de afwezigen Mievis en Vranken wegens schoolverplichtingen en de gekwetste Vinck, werd verwacht dat Koersel een erg moeilijke match tegemoet ging wegens erg beperkte wisselmogelijkheden.

Niets was echter minder waar! Koersel nam meteen de touwtjes in handen en scoorde reeds in minuut 1 bij de 2e aanval de 0-1 via Akrich. De thuisploeg scoorde echter binnen dezelfde minuut de gelijkmaker.

Het betere spel bleef voor Koersel en de bezoekers voetbalden een vijftal mooie kansen bij elkaar, maar helaas stond een erg sterke thuisdoelman een Koerselse voorsprong in de weg. De 2e echte kans voor de thuisploeg in de 15e minuut was wel weer raak. Koersel kreeg de kans op de gelijkmaker, maar het was de thuisploeg die voor de rust nog 2 maal scoorde.


Na een deugddoende peptalck tijdens de rust ging Koersel begin 2e helft op zoek naar meer goals  in amper 5 minuten hingen de bordjes in evenwicht na goals van Del Freo, Akrich en Thoelen. De thuisploeg van slag en Koersel bleef op zijn elan doorgaan. Geussens bracht de bezoekers op voorsprong waarna Akrich in minuut 34 zijn 3e van de avond binnen prikte.


Wellen begon furieus te drukken en ook de doelman ging mee in de aanval. Via een mooi gekruist schot bracht de lokale doelman de thuisploeg terug tot 5-6. Balverlies tijdens de thuisaanval liet Thoelen toe de 5-7 op het bord te plaatsen.


Alweer die dekselse thuisdoelman knalde in de 38e minuut de aansluitingstreffer binnen maar Thoelen bezegelde het lot van de thuisploeg in de 39e minuut! 6-8, koppen naar beneden bij de thuisploeg en zege binnen voor Koersel!


RSC SDM Koersel : Deelkens, Verachten, Thoelen, Akrich, Del Freo, Van De Paar, Geussens, Lemmens

Goals :

Sponsors & Partners